Sok jabłko-aronia, dlaczego powinien być elementem naszej codziennej diety?

sok jabłko aronia

W sezonie zimowym budowanie naturalnej odporności może być na wagę złota. Ciekawym sposobem na jej zbudowanie będzie picie naturalnych soków, które nie tylko chronią nasze komórki przed uszkodzeniem genetycznego materiału, ale również dostarczają mu potrzebnych witamin oraz minerałów. Takim połączeniem może być sok jabłko i aronia, który nie tylko jest bardzo zdrowy, ale również niezwykle smaczny.

Jak w naturalny sposób chronić się przed rakiem?

Sok z aronii jest  idealnym przeciwutleniaczem, zawiera dużą dawkę witaminy P, która buduje nasz układ odpornościowy. Nie możemy zapominać, że aronia to również idealny dostarczyciel witamin z grupy B, C i E oraz kwasu foliowego, bardzo potrzebnego w szczególnie kobietom w ciąży. Warto pamiętać, że przeciwutleniacze nie tylko są źródłem wsparcia odporności, ale także budują jego ochronę przed rozwijaniem się wolnych rodników, odpowiedzialnych za powstawanie komórek nowotworowych. Aronia to również cenne źródło wszystkich makro i mikroelementów, które są odpowiedzialne za prawidłową pracę naszego organizmu.

Sok jabłko aronia – dlaczego warto go pić?

Połączenie jabłka i aronii to niezwykle pyszne, ale i bardzo wartościowe połączenie. Mamy do czynienia ze słodkim jabłkiem i cierpką aronią, koło tego smaku nikt nie może przejść obojętnie. Jabłka zawierają w sobie dużo witaminy C i E, a także błonnika. Dodatkowo mają dużo żelaza i potasu, który nie jest bez znaczenia dla pracy naszego organizmu. Witamina A, której jest pod dostatkiem w jabłkach, wpływa na piękny wygląd skóry, włosów i paznokci, dzięki, czemu są w doskonałej kondycji. Sok jabłko i aronia jest gwarancją mocnych kości i zębów, gdyż wspiera rozwój i ochronę tkanki kostnej, a zawarta w jabłkach witamina PP prawidłowo wspiera układ nerwowy oraz aktywność mózgu.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.